Cvijetnica

1. U slijedeću nedjelju je Uskrs – najveća svetkovina naše vjere. Svete mise su u 08.00 i u 11.00 sati u župnoj crkvi, a 09.30 sati u Đurićima. Ušli smo u Veliki tjedan – najvažniji dani Isusovog života. U ponedjeljak će sveta misa biti ujutro u 07.30 sati, a u utorak i srijedu u 18.00 sati. 

VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE – 18.00 SATI – OBRED PRANJA NOGU I GETSEMANSKA URA.

VELIKI PETAK – PRIJE PODNE U 09.00 SATI POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA. PREDVEČER – OBREDI VELIKOG PETKA– 18.00 SATI. NE ZABORAVIMO DA JE TAJ DAN STROGI POST I NEMRS.

VELIKA SUBOTA  ČITAV DAN OD 09.00 SATI IMAMO PRILIKU DOĆI DO BOŽJEG GROBA. DOĐIMO POKLONITI SE ISUSU KRISTU ZA NJEGOVU MUKU I SMRT. U 16.00 SATI JE BLAGOSLOV USKRŠNJE KOŠARICE. U 20.00 SATI JE NAJSEVTIJA NOĆ U NAŠOJ VJERI – VAZMENO BDIJENJE – PROSLAVA ISUSOVA USKRSNUĆA.

2. POBOŽNOST KRIŽNOG PUTAI:

Srijedom u 17.30 sati za svu djecu.

3. U ponedjeljak 15. travnja od 09.00 sati imate priliku upisati misne nakane za svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz. Molim sve za solidarnost jer svakome su njegovi pokojni najmiliji. Kod Boga ne postoji vrijeme i datumi, On gleda samo na našu vjeru u moć jedne svete mise, a ne jel to dan koji smo mi sebi zacrtali. Misne nakane se mogu upisati na različite nakane, za žive i pokojne. Ako je za pokojne onda ne zaboravimo da njih ima više negoli nas živi i svi žele doći na red. Meni se spočitava da neki nikada ne mogu doći na red.Ponavljam – molim za ljubav i solidarnost jedni s drugima. Misne nakane se dakle upisuju sutra.

Onim bolesnicima kojima još nisam došao, doći ću ovaj tjedan.