1. Nedjelja došašća

1. Sljedeće nedjelje je druga nedjelja Došašća, svete mise su u redovitim terminima, u 08.00 i 11.00 sati u župnoj crkvi i u 09.30 u Đurićima.
Započinju mise zornice, koje će biti svakoga jutra u 6:30h.

Svaki dan pola sata prije svete mise prilika je za ispovijed, od 6h ujutro.

2. IZ KALENDARA IZDVAJAMO:

U srijedu je sv. Nikola, biskup.

U četvrtak je sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj.

U petak je BEZGRJEŠNO ZAČEĆE BDM – svetkovina.

3. U utorak u 18h, u našu župnu crkvu dolazi sv. Nikola. Pozivam svu djecu koja su prethodno upisana da dođu na susret sa sv. Nikolom. Još danas postoji mogućnost prijave djece, za sve oni koji to nisu učinili.

4. Ovaj tjedan obilazim bolesnike radi božićne ispovjedi. Molim za strpljenje, svima ću doći prije Badnjaka.

5. Ovakvu obavijest od mene niste nikada do sada čuli. Naime, prema statistici, oko 50% župljana, već godinama, nikada ne sudjeluje u životu župe, niti kroz milostinju, niti kroz lukno, niti kroz dar za crkvu. Župni ured, župnik i časne sestre, su svima na raspolaganju kad god je to potrebno, te svatko u određenom trenutku može doći do župnoga ureda i zatražiti neki dokument ili duhovnu – sakramentalnu potporu. Smatram da nije u redu, da toliki broj župljana nikada ne sudjeluje u životu župe, a svima je sve na raspolaganju. Godišnje lukno, po mojem mišljenju, je doista skromno te sam stoga od iduće godine primoran biti stroži prema onima koji ne izvršavaju svoje obveze. Hvala svima na razumijevanju.

6. U ponedjeljak, od 8h imate priliku upisati misne nakane, za razdoblje od sljedeća 4 mjeseca, dakle siječanj, veljača, ožujak i travanj. Molim Vas da imate razumijevanja te budete solidarni jedni prema drugima; upisujte po jednu misu, kako bi svi koji to žele, mogli doći na red.

7. ŽUPNA KATEHEZA ZA BUDUĆE PRVOPRIČESNIKE 

je petkom u 15.00 za treći razred.

8. U subotu 9. prosinca u 9h, crkvu uređuje 8. grupa žena.