30. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Sljedeće nedjelje, svete mise su u redovitim terminima, u 8h i 11h u župnoj crkvi i u 9.30h u Đurićima.Svakim radnim danom misa je uvečer u 18h, osim subote kada je misa ujutro u 7.30h.Svaki dan pola sata prije svete mise prilika je za ispovijed.U petak nakon mise je pobožnost Božjem milosrđu.
2. U utorak 31. listopada u 21h, u našoj župnoj crkvi, uoči svetkovine Svih svetih, održat će se prigodan program pod naslovom Sveta noć – otvorena vrata raja, koji će animirati mladi naše župe Božja družina. Pozivam i potičem sve vjernike da dođemo kako bi se još bolje duhovno pripremili za svetkovinu koja je pred nama. Sa sobom ponesite lampion koji ćemo upaliti za naše drage pokojne koji se nalaze pred vratima raja. Naši mladi su priredili dinamičan i sadržajan program. Svojim dolaskom podržimo naše mlade u njihovom izričaju iskazivanja ljubavi prema Bogu i Crkvi.
3. U srijedu 1. studenoga je svetkovina Svih svetih. Svete mise i molitve za pokojne su u 9h na Šumanovcima, u 11h na Plitinama i u 14h u Đurićima. 4. U četvrtak 2. studenog, misa je u 18h u župnoj crkvi za sve vjerne mrtve.
5. U utorak završava mjesec listopad. Stoga zahvaljujem svima koji su svojim dolaskom u crkvu i molitvom častili Gospu. Posebno hvala djeci i vjernicama na Plitinama.
6. ŽUPNA KATEHEZA ZA BUDUĆE I OVOGODIŠNJE PRVOPRIČESNIKE je petkom u 15h za treći razred, a u 16h za četvrti razred.
7. Iduće nedjelje na svetoj misi u 11h, proslavit ćemo zahvalnicu Bogu, za plodove zemlje i rada ruku čovječjih. Pozivam sve one koji bi htjeli sudjelovati u prinošenju darova da dođu u četvrtak u 19h u našu župnu crkvu.
8. I ovoga prvoga petka u mjesecu studenom, od 20 – 23h, u našoj crkvi je Večer milosrđa. U mjesecu studenom, Crkva na poseban način moli za pokojne. Dođimo i u ambijentu mira i tišine, molimo za vječni mir i pokoj naših najmilijih. Cijelo vrijeme svećenik je na raspolaganju za sakrament pomirenja.
9. Crveni križ upućuje obavijest za sve mještane Gunje. U četvrtak od 12-16h, učenici osnovne škole provodit će akciju – Solidarnost na djelu. Budimo solidarni, jer su i prema nama mnogi bili solidarni.
10. Zahvaljujem svim domaćicama koje su prošle nedjelje pripremile kolače za misijsku nedjelju. Također hvala i svima vama koji ste svojom kupnjom te milostinjom pomogli misije. Od prodaje kolača prikupili smo 3200kn, a milostinje 4082kn. Svima od srca zahvaljujem.
11. U našoj župi dana 19. studenog, pod svetom misom u 11h, obilježit ćemo nedjelju bračnih jubileja. Sve koji imaju okrugle obljetnicu, od 5 godina pa nadalje, i sve koji bi željeli sudjelovati, molim da se prijave u župni ured.