Prva pričest u župi sv. Jakova

Prva pričest u župi sv. Jakova je bila u nedjelju, 7.svibnja 2017. godine na svečanom misnom slavlju u 11 sati. Po prvi puta je šesnaestero djece primilo Isusa u svoje srce.

Prije same pričesti su djeca, zajedno s roditeljima imala trodnevnu pripremu. Sami prvopričesnici su dan ranije po prvi put ispovijedili se.

U propovijedi je župnik Ivan Živić prvopričesnicima rekao da danas moraju radosni. „U svoje srce danas primate samoga Boga Isusa Krista. Danas ste svi tako lijepi u bijelim haljinama i primit ćete čiste duše živoga Isusa. Isus se 132 puta se pokazao u bijeloj hostiji na vidljivi, čudesan način. Na mnogim mjestima hostija je prokvarila pa se pokazalo da je to živo Isusovo tijelo. Isus u nama uvijek iznova želi probuditi živu vjeru.“

Na kraju svete mise župnik je uručio časnoj sestri Patriciji i vjeroučiteljicama Jeleni Sremac i Matildi Šokčević i male darove kao znak zahvale za njihov rad s djecom. Posebno se zahvalio i đakonu Domagoju Lackoviću kojemu je ovo bio zadnji dan boravka u našoj župi te je i njemu uručio prigodne darove. Đakonu Lackoviću su iznenađenje pripremili i članovi Božje družine, mladi iz Gunje, koji su se dirljivo oprostili od đakona te mu uručili darove.

Poslije mise su se župnik, sestra i vjeroučiteljice i đakon fotografirali s prvopričesnicima.

Anto Gutić