Božićni koncert

Mladi župe Sv. Jakov apostol iz Gunje, „Božja družina“ su u petak, 23. prosinca u 20 sati organizirali božični koncert koji će još dugo ostati u sjećanju pod nazivom „Mi želimo uzdić´ Isusa“ u župnoj crkvi u Gunji.
„Božja družina“ je nastupila s nekoliko božićnih pjesama i scenskim igrokazom a na predivnom, devedeset minutnom koncertu su nastupili još i „Zvjezdice“ – udruga za djecu s posebnim potrebama, pjevački zbor mladih iz Vrbanje i Županje kao i ženski pjevački zbor „Sikerevke“ iz Sikirevaca.


Mladi i gunjanski župnik Ivan Živić kao organizatori su se svima sudionicama srdačno zahvalili i podijelili zahvalnice. Posebno su se zahvalili i ravnatelju gunjanske osnovne škole i djelatnicima škole koji su se pobrinuli za kompletnu tehniku i ozvučenje. Naročitu zahvalnost su domaćini iskazali svima koji su došli na koncert i tako nagradili njihov trud. Gunjanska crkva, inače poznata po svojoj veličini, je jednostavno bila premala za takav događaj. Preko 700 posjetitelja je čestim i dugim aplauzima nagrađivalo sudionike koncerta. A na kraju koncerta su svi sudionici zajedno sa svim posjetiteljima zapjevali u slavu Isusu.
No, ni to nije bio kraj jer su nakon koncerta domaćini na trijemu ispred crkve počastili sve kuhanim vinom i zakuskom. Tako da je druženje nastavljeno sve do 23 sata.
Mlade Gunjanke i Gunjanci, ćlanovi „Božje družine“ su tako svojim prvim koncertom oduševili sve a sebi postavili ljestvicu vrlo visoko. Svi očekuju od njih da nastave sa svojim radom i da već za Uskrs prirede nešto slično. Vjerujem da su svi posjetitelji velikodušno nagradili njihov trud dobrovoljnim prilozima na izlazu iz crkve i tako podržali njihovo nastojanje da sljedeće godine otputuju zajedno u Rim.
Još jednom se pokazalo da nema toga što mladi ne mogu napraviti. Držimo im palčeve da što dulje ostanu na okupu i da nam prirede još puno ovakvih koncerata.
Anto Gutić