Dan župnog zajedništva i Majčina večer u Gunji

Sedma vazmena nedjelja u župi Gunja je obilježena pod geslom „Dan župnog zajedništva“. Župnik Ivan Živić na svim svetim misama u Gunji i Đurićima potaknut Božjom Riječju od liturgije dana „Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.“ Iv 17.11 – progovorio je u svojoj homiliji o snazi zajedništva i važnosti uzajamne ljubavi u jednoj župnoj zajednici.

1

Nas kao Isusove učenike drugi prepoznaju najviše po ljubavi koju iskazujemo jedni drugima i po tome kako živimo zajedništvo. Cilj ovakve jedne nedjelje je da se još više zbližimo, prepoznajemo kao braća i sestre i da osnažimo svoje zajedništvo, te budemo jedno srce i jedna duša, istaknuo je župnik Živić u svojoj homiliji.
Nadalje, iste večeri u prepunoj gunjanskoj crkvi nastavili smo svoje zajedništvo – kroz duhovni programu pod nazivom „Majčina večer“. U samom programu kroz pjesmu i multimedijalni program sudjelovala su đurićanska i gunjanska djeca, zatim mladi Božja Družina koji su bili glavni nositelji i kreatori programa i mješoviti župni zbor iz Gunje i Đurića. Budući da je druga nedjelja u svibnju ujedno i Majčin dan, a ove godine pada 13. svibnja kada proslavljamo Gospu Fatimsku – cilj ove večeri bio je uzveličati Majčinstvo Majke Božje Marije, ali i odati počast i zahvalu svim našim zemaljskim majkama, bilo da su žive ili pokojne. Sam program bio je popraćen s puno multimedijlnog sadržaja i pjesme. Gunjanska crkva bila je i ovaj puta puna, a svi koji su došli bili su vidno emocionalno dirnuti i ganuti. Na kraju programa župnik Živić se svima od srca zahvalio i istaknuo da je cilj ove večeri postignut. Župa Gunja i filijala Đurići i ovaj puta su pokazali da žive s svojom župom, da se drže zajedno i da se ljube kao braća i sestre.
Nakon duhovnog programa u crkvi, svoje zajedništvo i druženje uz tamburaše, pjesmu i čašicu rakije nastavili smo ispred crkve.
Zlatko Nikolić