Duhovi – pedesetnica

1.  RASPORED SVETIH MISA U IDUĆEM TJEDNU:
Svete mise u iduću nedjelju su u 08.00 i 11.00 u Gunji i u 09.30 u Đurićima.  U nedjelju je svetkovina Presvetog Trojstva – crkveni god u Posavskim Podgajcima.

Svete mise radnima danom ovaj tjedan su u ponedjeljak ujutro u 07.30 sati, utorak, srijeda, četvrtak i petak u 18.00 sati, a u subotu će misa biti u 07.00 sati na Šumanovcima. Naime taj dan skupina hodočasnika sa Šumanovaca kreću na hodočašće Marijanski zavjet za Hrvatsku. Ovom prilikom želim pozvati sve one koji su zainteresirani za ovo hodočašće da mi se prijave u župni ured. Dakle u subotu, 10. lipnja je prva ruta Šumanovci – Komletinci.

U utorak  je prije sv. mise pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu Padovanskom.

U četvrtak je euharistijsko klanjanje iza svete mise!

U petak je pobožnost Božjem milosrđu.

Svaki dan pola sata prije svete mise – prilika je za ispovijed!

2. Sutra u ponedjeljak 05. lipnja od 15.00 sati popodne pozivam sve radno sposobne  muškarce i žene da dođu s metlama, grabljicama za lišće i trimerima na uređenje naših Šumanovaca. U utorak mi stiže jedna skupina Mađara koji žele Šumanovce ucrtati u karte svojih turističkih zajednica kao hodočasničko mjesto. Isto tako u nedjelju 18. lipnja kao hodočašće na Šumanovce stiže 30 autobusa ili oko 1500 žena iz cijele Hrvatske. To je udruga Hrvatsko Srce. Molim lijepo da se sutra odazovemo i očistimo šumu i pokosimo trimerima gdje god se može. 

3. Zahvaljujem gospodinu Tomislavu Babić koji nam je pomogao pri kupnji nove rasvjete u našoj crkvi. On je preko svojega gazde sredio najminimalniju cijenu. Isto tako hvala gospodinu Mati Zečević – Tadić koji je rasvjetu postavio. Obojici hvala!

4. Mladi imaju svoj susret četvrtkom u 20.30 sati.

5. U subotu, 10. lipnja u 09.00 sati crkvu uređuje 3. grupa žena.