RASPORED SVETIH MISA IDUĆI TJEDAN

RASPORED SVETIH MISA IDUĆI TJEDAN:

U ponedjeljak, utorak, srijedu, četvrtak, petak su mise uvečer u 18.00 sati!

U utorak je sv. Marko evanđelista – nakon mise blagoslov žita. Prije sv. mise je pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu.

U četvrtak je euharistijsko klanjanje nakon sv. mise.

U petak je pobožnost Božjem milosrđu.

Svaki dan pola sata prije svete mise je prilika za ispovijed!

 U srijedu, 26. travnja u 19.00 sati – pozivam sve roditelje naših budućih prvopričesnika na susret i sastanak.

U SUBOTU 29. TRAVNJA – u našu župu dolaze mladi iz Mostara, koji će nam biti gosti, njih oko tristotinjak. Svi oni koji su se prijavili da će primiti mlade u svoje domove na spavanje, poslušajte pozorno:

U 12.00 sati doći ispred crkve dočekati mlade i preuzeti ih.

Smjestiti mlade u vaš dom i prirediti im ručak.

U 15.30 sati – ponovno mlade vratiti ispred crkve.

Sinoć mi je nadbiskup Đuro javio da će na naš program s mladima poslati i jednoga od biskupa.

 PROGRAM: U 16.00 sati, mladi imaju duhovni nagovor i Marijansku pobožnost na Šumanovcima. Ovdje sudjeluju svi mladi koji su smješteni u drenovačkom dekanatu, njih oko 1000, ali isto tako može doći tko god želi od vjernika.

U 17.30 sati u našoj crkvi je anticipirana sveta misa, dakle misa koja vrijedi za nedjelju. Pozivam sve vjernike da dođemo i zajedno s mladima iz Mostara koji su smješteni u Gunji, zatim mladima koji dolaze iz Sisačke i Banjalučke biskupije, a koji su smješteni u Posavskim Podgajcima i Rajevom Selu, dakle ukupno njih oko 500, da dođemo na svetu misu u 17.30. Iza svete mise biti će duhovni program u crkvi koji pripremaju naši mladi i predstavljanje naših gostiju. Nakon svete mise naše zajedničko druženje nastavit ćemo ispred crkve, uz tamburaše i pjesmu, te uz piće i okrijepu.

Odmah želim pozvati sve koji su u mogućnosti, da našim gostima priredimo malu zakusku nakon mise. Stoga vas molim da se u naš Pastoralni centar u subotu od 16.00 – 17.30 sati donese kiflica i kolača. Uopće ne sumnjam da se nećemo odazvati! Unaprijed hvala!

 Nakon što završimo naše druženje ispred crkve, oni koji su primili mlade na noćenje, ponovno preuzimaju mlade i odlaze u svoje domove, gdje molim da im priredite nekakvu jednostavnu večericu uz razgovor i druženje.

Sutra dan je polazak za Vukovar u 07.30 sati. Molim da sve mlade do tada dovezete ispred crkve.

Naši gosti će kroz cijeli dan sudjelovati na programu u Vukovaru. Ukoliko ste u mogućnosti da im priredite nekakve sendviče ili bilo što za okrjepu, bilo bi lijepo od vas!

 

U nedjelju sam od jutra do kasno popodne u Vukovaru na SHKM, stoga prije podne nema svetih misa! Uvečer je misa u 18.00 sati u Đurićima, a u 19.00 u Gunji.

 Molim sve mlade koji su se prijavili da će poći na SHKM u Vukovar, da Zlatku Nikolić uplate kotizaciju od 30 kn.

  1. U subotu, 29. travnja u 09.00 sati crkvu uređuje 5. grupa žena.