CVJETNICA

  1. Ulazimo u Veliki tjedan! Svete mise su navečer u 18.00 sati, osim Velike subote kada je Uskrsno bdijenje u 20.00 sati. Na Uskrs su mise u redovitim nedjeljnim terminima.

Danas je na našim Šumanovcima u 16.00 sati – pobožnost Križnog puta.

U utorak nastavljamo pobožnost sv. Antuna Padovanskog.

Na veliku srijedu – pozivam svu djecu da dođu na pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Iza mise molim sve ministrante da ostanu na sastanku!

  1. VAZMENO TRODNEVLJE:

VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje je u 18.00 sati. Pod svetom misom je obred pranja nogu – koje ćemo oprati dvanaestorici mladića iz naše župe, Gunje i Đurića. Iza svete mise je Getsemenaska ura.

VELIKI PETAK – Strogi post i nemrs. Prije podne u 09.00 sati je pobožnost Križnog puta. Obredi Velikog petka su u 18.00 sati.

VELIKA SUBOTA – Prije podne od 09.00 – 18.00 sati imamo mogućnost doći i pokloniti se Isusu u Božjem grobu. Pozivam sve da nađete vrijeme za dolazak kod Božjeg groba. Blagoslov jela u Gunji je u 16.00 sati, a u Đurićima u 16.30 sati. Vazmeno bdijenje, najsvečanija noć u našoj vjeri, započinje u 20.00 sati. Ponesimo svijeće, koje palimo na Uskrsnoj svijeći. Nakon mise naši mladi će nam izvesti jedan scenski prikaz, a nakon toga svi ćemo se zadržati u predvorju naše crkve i čestitati si Uskrs, uz druženje, vino rakiju.

Pozivam sve vjernike, i djecu i odrasle da se uključimo u ove najsvetije dane naše vjere!

  1. Molim sve mlade koji su se prijavili da će poći na SHKM u Vukovar, da Zlatku Nikolić uplate kotizaciju od 30 kn.

POZIVAM SVE OVIH DANA NA SABRANOST! NAĐIMO VRIJEME ZA SEBE U OVIM NAJVETIJIM DANIMA NAŠE VJERE.